Vinglas er ikke bare vinglas
Du kan få vinglas i næsten alle former og afskygninger og med forskellige formål. Nogle er brede og tulipanformede, andre høje og smalle. Dit vinglas kan spille en væsentlig rolle for, hvordan en vin smager. Det er derfor ikke kun formen af glasset, som har betydning for, hvilket glas man skal vælge. Der er selvfølgelig også forskel på glassets facon alt efter om det er et rødvinsglas, hvidvinsglas, champagneglas eller portvinsglas, som du søger. Vinglas fås også i forskellige materialer. Hos KEN STORKØKKEN tilbyder vi flere mærker af vinglas, som ligeledes bliver lavet i forskellige materialer. Du har blandt andet mulighed for at finde mærker som Chef & Sommelier, RCR, Riedel, Swiesel Kristallglas, Bormioli Rocco og Arcoroc. De laver vinglas i alt fra hærdet glas, som tåler stor belastning til krystalglas, som er yderst slidstærke.
Der er derfor mange muligheder når det kommer til valg af vinglas. Der er noget til en hver smag og 'setting', alt efter om det er til brug i kantinen, cafeen, hotellet eller i restauranten. Der er dog de generelle retningslinjer for, hvilket glas som bruges til hvad.
Rødvinsglasset er som oftest det største og fås i alt fra brede tulipanformede glas til høje, smalle glas.
Hvidvinsglasset er i modsætning mindre sammenlignet med rødvinsglasset og er som regel højt og tulipanformet.
Champagneglasset er kendt for sin slanke, høje form med en lille åbning. Der findes dog også stadig champagneglas, som er brede og lave som en champagneskål. Igen er det blot et spørgsmål om præference.
Portvinsglas har som oftest en noget højere alkoholprocent sammenlignet med almindelige vine og drikkes derfor ofte i mindre glas.