Gastronomiet
”Vi laver mad til mere end 3700 mennesker hver dag – mad som skal være færdig til at køre ud af huset tidligt om formiddagen. Det er derfor meget vigtigt for os, at vores maskiner i køkkenet understøtter kapaciteten samt bidrager til, at vi kan lave mad hvor kvaliteten er top og smagen er i fokus.
Flexichef er lige præcis den multifunktionelle maskine, vi altid har manglet. Den har effektiviseret vores arbejdsprocesser, reduceret vores råvareforbrug og væsentligt forbedret vores tilberedningstider.
Når først Flexichef er kommet ind af døren, er den uundværlig.”
– Jacob Nagel, Direktør Gastronomiet
Om Gastronomiet
Gastronomiet specialiserer sig i at lave bæredygtige frokostordninger til andre virksomheder. Menuen er ny hver dag og antallet af kunder er stærkt stigende. Selvom der tilberedes store mængder mad hver dag, er alt hjemmelavet, gerne med råvarer fra små konventionelle og økologiske producenter.
Gastronomiet stiller store krav til kvaliteten af deres køkkenmaskiner. De har behov for stor fleksibilitet samt for udstyr der understøtter de fokuserede tilberedningsprocesser, der sikrer den høje kvalitet og velsmag af deres produkt. Samarbejdet med KEN STORKØKKEN har i en årrække været med til at sikre Gastronomiet deres position som en af de foretrukne leverandører på det storkøbenhavnske frokostmarked.
Derfor valgte Gastronomiet Flexichef
MKN Flexichef er en maskine som gør en stor forskel i køkkenet. Gastronomiet’s ejer og direktør Jacob Nagel, som har investeret i 6 stk. Flexichef til køkkenet, fortæller begejstret, hvordan Flexichef er en ”gevinst for ethvert køkken – hvis man forstår at udnytte multifunktionaliteten”.
Flexichef kan både stege, koge, fritere, pochere på samme måde, som man normalt ville gøre i køkkenets forskellige specialmaskiner. Oveni sætter trykkogningsfunktion prikken over i’et og bidrager til nogle imponerende tilberedningstider. Jacob Nagel fortæller:
”Før i tiden tog det os totalt ca. 8 mandetimer at tilberede en gryderet til de mange tusinde kuverter fra start til slut, ved brug af vores ovne, kipgryder og kipstegere. I dag tager det os under 2 timer at færdiggøre nøjagtig samme ret i Flexichef. Retternes smag er endda blevet endnu bedre, fordi den lukkede tilberedning under tryk bevirker, at der ikke er noget smag, der går tabt i processen”.
Opskriftfunktionen og de automatiske funktioner i Flexichef gør den utrolig nem at arbejde med og det har endda den store fordel, at alle i køkkenet kan betjene den med lige stor succes.
Optimering/bæredygtighed
Foruden MKN Flexichef’s multifunktionalitet bidrager maskinen også til køkkenets bæredygtighed. Jacob Nagel fortæller, hvordan Flexichef har nedbragt køkkenets madspild betydeligt. Grunden hertil er maskinens effektive trykkogningsfunktion, som kan tilberede fødevarer, der tidligere har været svære og nærmest umulige at arbejde med.
Forud for investeringen gennemførte Gastronomiet en meget grundig test af Flexichef op imod konkurrerende maskiner. Testen viste blandt andet at Flexichef vinder på sin energieffektivitet, giver bedre spisekvalitet og er meget robust i anvendelse. ”Flexichef var en større investering end de konkurrerende maskiner, men vores beregninger viste at prisforskellen var vundet ind på under et år, samt at hele investeringen ville tjene sig ind på under 2 år. Vi var ikke så meget i tvivl om at Flexichef var det helt rette valg og det har også vist sig at holde stik. Vi er meget glade for maskinerne.” slutter Jacob Nagel.
Vil du vide mere
Historierne omkring MKN Flexichef’s funktionalitet og effektivitet er altså mange, og de stopper ikke her. Så ønsker du at vide mere, er du velkommen til at kontakte salgschef Henrik Lyngsø – Du finder ham her.