Ghrelin
Gourmetrestauranten Ghrelin på Aarhus Ø specialiserer sig i at skabe en sublim madoplevelse, og stedets navn er ikke tilfældigt. Ghrelin er et hormon, som vi alle har i kroppen, og som vi mærker hver eneste dag. Det gør os nemlig opmærksomme på, at vi er sultne. Restaurant Ghrelins mission er at stille den appetit og gøre os mætte. Men appetit kan være mange ting, og der er langt fra at spise en skål ris til at tilfredsstille alle behov og sanser. Med en passion for det europæiske køkken, samt respekt for råvarernes kvalitet og smag, har de sammensat en menu, hvor madprofilen er ærlig og har en enkelthed over sig.
Et unikt og kvalitetsrigt projekt med udsigt til en uforglemmelig gastronomisk rejse
Med Ghrelins høje gastronomiske niveau følger også store krav til kvaliteten af deres køkkenmaskiner, som skal understøtte de tilberedningsprocesser, der sikrer den høje kvalitet og sublime madoplevelse. Et tæt samarbejde med KEN STORKØKKEN har været med til at skabe et storkøkken, en restaurant og et barområde, hvor design, funktionalitet, kvalitet og atmosfære går op i en højere enhed.
Et servicekøkken i stuen hos gæsterne og et test- og forberedelseskøkken i kælderen. Den mulighed gør en stor forskel for den gastronomi, som restauranten kan præsentere. Testkøkkenet skal blandt andet bruges til at udvikle nye retter, som tager gæsterne på en gastronomisk rejse og forkæler sanserne.
Det åbne køkken er opdelt i det varme og det kolde parti samt en kold arbejdsø. Hertil er der integreret et specialdesignet kogebord med integreret dobbelt bord-emfang fra BORA. I køkkenet er der ovne fra Hounö, køleborde fra Hoshizaki og varmholdningsskabe fra Hendi. Dertil indeholder køkkenet varmeskabe fra Scholl med topvarmelegemer, hvilket gør det muligt at opvarme marmorbordpladen, så tallerkenen, der bliver anrettet på, er varm i forvejen og herefter bliver holdt varm med undervarme og topvarme fra specialdesignede varmelamper fra Lyfa. Gæsterne får derfor en perfekt tempereret varm servering.
Foto: RAIS Foto
Indretning med udgangspunkt i fransk designprincip
Hos Ghrelin er alt indrettet ud fra det franske designprincip Mise En Place – alt på sin plads - og derfor er antallet og placeringen af køleskufferne ikke overladt til tilfældighederne, men lavet ud fra en analyse om arbejdsgangene, som fuldendte detailprojekteringen.
Ingenting hos Restaurant Ghrelin er opstået tilfældigt, alt har et formål, alt har en funktion og alt er blevet bearbejdet æstetisk og med en overordnet helhedsbetragtning om, at gæsten skal have mættet alle behov og sanser og forlade restauranten og være en stor oplevelse rigere. Gennem hele restauranten er den grønne farve gennemløbende. Alt lige fra fronter til back coveret på computerne er specialdesignet i den grønne farve, mens der er monteret specielle messinggreb på alle fronter. Det et ikke kun i farvevalget, at der er fokus på det grønne. Restauranten har fået monteret et Evogro vækstskab, så der altid er frisk grønt til gæsterne.
En del af Ghrelins forretningsstrategi er at lave arrangementer som vin-, trøffel- eller caviaraftener. I kælderen er der derfor etableret et vinrum i forlængelse af en lounge, hvor gæsterne kan starte oplevelsen hos Ghrelin med et glas bobler eller slutte af med en cognac. I restauranten er der lavet et stort Krug champagneskab, som er udviklet med et system, der gør det muligt, at flaskerne kan holde sig i nogen tid efter åbningen. Alt i alt kan skabet rumme 75 flasker kostbar årgangschampagne.
Foto: RAIS Foto
Skal vi finde det rigtige til dine behov?
Kunne du også tænke dig en samarbejdspartner, der sætter sig ind i dine behov og ikke går på kompromis med kreativiteten og kvaliteten? Så tøv ikke med at kontakte os – vi er altid klar på en udfordring. Kontakt Indretnings- og projektafdelingen her. De kan fortælle dig mere om vores muligheder for at lave en sammensætning, der passer lige netop dig og dit behov.