Flexichef cooking - thai style risotto
Bouillon:
• 10 liter vand
• 10 løg
• 10 gulerødder
• 250 gram galanga rod
• 100 gram koriander rod (kan undlades)
• 10 stænger citrongræs
• Kafirlime blade
• Frisk chilli (efter styrke og ønske)
• 500 gram tørrede shitake eller lign.
• Jordnødeolie til sautering
Risotto:
• 2 løg
• 4 kilo egnet ris
• 0,5 liter risvin
• 9 liter bouillion
• 1 dl jordnøddeolie
• 2 liter god kokosmælk (ikke light udgaven)
Toppings:
Stegt tofu, Facon, aromatiske urter, ristet fisk eller skaldyr. Alt er muligt.
Til bouillon renses alle grøntsager og aromater. Løg, gulerødder, galanga rod etc. Kan køres gennem Hälde (614200) eller robot coupe (605114). I en stor gryde tilføjes en spsk. Olie eller to alle grøntsager og aromater sauteres uden at tage farve.Vand tilføjes og bouillonen bringes op til kogning og temperaturen sænkes, så bouillon blot simrer i 20 – 30 minutter. Grøntsager og aromater sigtes fra bouillon.
Løg renses og snittes fint. Jordnød olie kommes i Flexichef (709593) og løget steges blødt og klart heri. Ris tilføjes og steges blanke inden risvin tilføjes og koges af. Bouillon tilføres og Readyxpress trykkogning påbegyndes efter 7 – 8 minutter (!) er risottoen klar. Monteres med kokosmælk og tilsmages med salt, limeskal etc.
Drys med jeres foretrukne topping og server.
Hjemmelavet curry paste kan give retten endnu et kick. Her er opskriften på en grøn en af slagsen, bemærk at denne indeholder fisk og/eller skaldyr, af hensyn til gæster med begrænsede diæter.