Ingredienser:
- 250 g. mandelmel
- 300 g. flormelis
- 100 ml. vand
- 330 g. sukker
- 160 g. æggehvider
Forberedelse:
1. Sigt mandelmel og flormelis. Bland det i en skål.
2. Pisk 110 g. æggehvider og 30 g. sukker ved høj hastighed på en røremaskine, indtil du har en dejlig luftig marengs.
3. Kom vandet og 300 g. sukker i en gryde. Lad blandingen koge op, og mål temperaturen omhyggeligt, indtil den når 113 ° C. Bland derefter langsomt den varme sirup i marengsen. Lad mixeren køre med medium hastighed, og tag dig god tid med denne proces.
4. Bland forsigtigt mel og flormelis i marengsen. Det er vigtigt ikke at efterlade klumper. Til sidst blandes de sidste 50 g. æggehvider i. Dette vil udjævne og gøre blandingen lidt lettere.
5. Kom blandingen i sprøjtepose med glat tyl, og sprøjt den ud i små cirkler på silikone måtter, der passer til en 1/1 GN kantine. De skal være omkring 3-4 cm i diameter.
6. Lad makronerne hvile på bagepladerne i 25-30 minutter, inden de bages.
Kokkens tips
Brug bagemåtte/silikonemåtte. Ønsker du at farve makronerne, blandes farven med de sidste 50 g. æggehvider inden omrøring. Du kan fylde makronerne med mange forskellige velsmagende cremer, men nogle af favoritterne er smørcreme med hindbær eller en klassisk chokoladeganache.