Ingredienser - Hele rabarber
- 500 gr. rabarber skåret i strimler på 1 cm x 10 cm
- 200 gr. sukker
- 1 stk. hel kanel
- 2 stk. hel kardemomme
- 1 stk. hel stjerneanis
- 1 stk. hel vaniljestang
- ½ dl ribssaft
Fremgangsmåde - Hele rabarber
Det hele vacumeres, og lukningen brændes hårdt, så vacummet ikke forsvinder under tilberedning.
C, K & KPE ovne:
Ovnen forvarmes på damp til 70°C, og derefter dampes rabarberne i 20 minutter.
CPE ovne:
Ovnen forvarmes på ClimaOptima 70°C med 100% fugt, og derefter dampes rabarberne i 20 minutter.
Ingredienser - Rabarberkompot
- 500 gr. rabarber (evt. rester fra de udskårne)
- 200 gr. sukker
- 1 tsk. stødt kanel
- 1 spsk. vaniljesukker eller vaniljekornene fra 1 stk. vaniljestang
- ½ dl. ribssaft
Fremgangsmåde - Rabarberkompot
Det hele blendes til en grov masse og vacumeres. Lukningen brændes hårdt, så vacummet ikke forsvinder under tilberedningen.
C, K & KPE ovne:
Ovnen forvarmes på damp til 70°C, og derefter dampes rabarberne i 20 minutter.
CPE ovne:
Ovnen forvarmes på ClimaOptima 70°C med 100% fugt, og derefter dampes rabarberne i 20 minutter.
Kokkens tip
Væsken fra både kompot og bagte rabarber kan sigtes fra og reduceres til en sirup.
Du kan servere kompot og rabarber kolde eller lune. Desserten går godt i samspil med jordbær og vaniljeis.
Kan også bruges som tilbehør til kager.
Fordelen ved at tilberede i vacuumposer er, at du kan intensivere smagen samt forlænge holdbarheden på produkterne.