Falafelfyld på røde linser
• 500 gram røde linser
• 500 gram perlebyg
• 2 løg
• 6 fed hvidløg
• 5 gulerødder
• Paprika, spidskommen, tørret ramsløg etc.
Portobello "skaller"
• Panko
• Æg
Portebello svampe ”renses” for kød og stok, således der dannes en hul skal og lægges til side.
Grøntsager, ”kødet” fra portobello samt stokke snittes ud i mindre stykker og steges møre i olie, krydderier tilføjes og ristes af. Linser og perlebyg tilføjes. Dækkes med vand og bringes i kog, herefter sænkes varmen, og massen koges til denne er mør.
Linser, perlebyg og grøntsager blendes på Robot Coupe eller Hotmix pro til en glat homogen masse. Smages til med citronsaft, peber og salt. Tip føles massen lidt for vandet og tynd, kan der tilføjes en smule loppefrøskaller, eller massen kan varmes forsigtigt i gryden for at fortsætte fordampningen.
Når falafelmassen er afkølet, fyldes portobello skallerne. Skallerne anbringes på frost. Når svampene og fyldet er frossent, paneres disse og anbringes på frost i condibøtter.
Udbages i 170 grader varm friture til gylden og gennemvarm.
Tip:
Anvend som vegetarisk forret m. fx hjemmelavet kimchi eller hoisinsauce. Brug 2-3 stk. nuggets som fyld i en vegetarisk burger eller lign.