Opskrifterne er fra kogebogen "Fremtidens køkken" af vores inspirationskok Liselotte Andersen fra forlaget Dreamlitt.
Kogebogen udkommer til november. Ved interesse kan bogen forudbestilles ved at kontakte Betina på bka@kenstorkoekken.dk
- 8 personer
Simreretter er ikke kun forbeholdt retter med kød. Simreretter omhandler retter, der er fulde af smag og dybde. De giver en liflig duft, der breder sig i køkkenet, og bringer tankerne hen på hygge, nærvær og gode råvarer, der er blevet tilberedt med kærlighed. Simremad, kan sagtens laves med planteproteiner, og jeg kan særligt anbefale de danske delikatesselinser, der kan simre længe uden at miste deres bid.
Prøv denne lækre simrelinsegryde med bananskræller. Bananskræller giver god fylde i gryderetter og tager nemt smag efter de krydderier, du anvender. Faktisk er der tre gange så meget c vitamin i bananskrællen, end der er i selve bananen, så det er bare om at komme i gang med at anvende denne oversete råvare.
Ingredienser:
- 350 g grønne danske delikatesselinser
- 1 l grøntsagsbouillon
- 4 spsk. smør
- 2 store løg
- 3 bananskræller
- 400 g rodfrugter (valgfri)
- 2 ds. hakkede tomater
- 2 dl rødvin
- 1 dusk timian
- ½ tsk. fennikelfrø
- 3 laurbærblade
- 1 tsk. fermenteret hvidløg (kan udelades)
- 1-2 fed hvidløg
- 2 tsk. brun farin
- salt og peber
Fremgangsmåde:
Hak hvidløgene og skyl linser og rodfrugter grundigt. Kog linserne 30 minutter i grøntsagsbouillon tilsat 1 spsk. smør. Vandet kasseres, og linserne hældes i en skål. Kom 1 spsk. smør i gryden, skær løg og bananskræller i fine tern, og sauter dem i gryden ved middelvarme. Linser, hakkede tomater, timian, fennikelfrø, hakket hvidløg, farin, fermenteret hvidløg, laurbærblade og rødvin kommes i gryden. Skru lidt ned for temperaturen og lad retten simre ved lav varme, til væsken næsten er fordampet (ca. 30-40 minutter).
I mellemtiden skæres rodfrugterne i fine tern. Varm en pande op til middelvarme og kom 2 spsk. smør på panden. Lad smørret bruse op og brune. Kom rodfrugtternene på og lad dem brune med et par minutter. Rør dem i gryden. Smag til med salt og friskkværnet peber. Server linsegryden med Pink passion perleløg og pynt med lidt urter fra haven, skoven eller vækstskabet.