Kokkene fra HOUNÖ vil gerne dele denne spændende opskrift med dig: Sukker-saltede mandler! Giv mandlerne en unik smag og tilføj dine foretrukne krydderier - det er kun din fantasi, der sætter grænsen!
Ingredienser:
- 1 kg mandler med hinder
- 100 gram fint salt
- 400 gram sukker
- 1 dl vand
Fremgangsmåde:
Bland sukker og salt sammen i en skål. Hæld vandet over mandlerne i en bradepande og drys 200 gram af salt/sukker blandingen over mandlerne.
Bag mandlerne efter følgende trin:
- Forvarm - 180 grader: 1 minut
- Varmluft - 160 grader: 20 minutter
Når mandlerne er bagt færdig, skal det være en sirup i bundne. Vend mandlerne rundt med en ske, til de bliver dækket af siruppen.
Hvis siruppen er for tyk, tilføj da lidt mere vand. Eller hvis den er for tynd, bag i et par minutter mere.
Drys resten af salt/sukker blandingen ud over mandlerne. Hæld det hele over i en ny bradepande og vend rundt til mandlerne er dækket.
Lad dem stå, til de er kølet af.
Kokkens tip:
Når mandlerne er afkølet, kan de drysses med krydderier. Du vælger blot dine foretrukne.
Opskriften er udarbejdet af HOUNÖ kokkene.