Findes den perfekte kop kaffe?
Svaret er ja, det gør den. Dertil findes der naturligvis et hav af nuancer og smagsløg, som alle har deres bud på, hvad den perfekte kop kaffe repræsenterer. Nogle er mest til stempelkaffe, andre til kapsler, en anden til filterkaffe. Meningerne er mange, men vi tror på, hvad end du er til, så er det muligt at lave den perfekte kop kaffe. Du kan gå på opdagelse i vores kaffeunivers her.
Men den gode kop kaffe kommer ikke af sig selv. Det er nemlig med kaffe som med kærlighed: Forståelse er vejen frem.
God stempelkaffe på 5 minutter
Hos KEN STORKØKKEN forhandler vi den velkendte, franske stempelkande CHAMBORD og klassiske COLUMBIA fra BODUM i alt fra holdbart og letvægtige polycarbonat til det flotte krom. Derudover finder du også den stilfulde, populære ESPRO stempelkande med dobbeltfilter. Dette filter giver dig en helt klar kaffe, der samtidig bevarer alle kaffebønnernes aromaer.
Når det drejer sig om stempelkaffe er det særligt tiden, der er essentielt for at få den optimale kop kaffe: Først og fremmest bør du vente 1 minut med at hælde det kogende vand over kaffen, som i øvrigt er bedst groftmalet. Dernæst gør du klogt i at lade kaffen trække i 4 minutter med låget på, inden stemplet trykkes i bund. Processen frembringer flere smagsnuancer i den færdigbryggede kaffer, idet såvel aromaer som olier fra det groftmalede kaffe bevares. 5 minutter senere er kaffen klar til servering – og hvilken kaffe.
Fire råd - den perfekte kop kaffe
Inden det bliver alt for kliché, så er pointen, at resultatet af din kaffe afhænger af, hvorvidt du forstår, hvordan kaffen tilberedes bedst muligt. Der er nemlig flere faktorer, der spiller ind: Temperatur, dosering, bønner og bryggetid.
|
Filterkaffe - Enkelt, men godt…
Vi kender alle til den klassiske, sorte filterkaffe. En kaffe så enkel og nem at lave, at det for mange kan gøres i søvne. Dog findes der i filterkaffens verden variationer: Der er den traditionelle, der laves på en helt almindelige kaffemaskiner, og så er der den håndlavede kaffe, hvor vandet selv hældes over kaffebønnerne. Dette kaldes også Pour Over kaffe. Hvis du ikke har prøvet det endnu, så bør du næsten prøve vores nye CHEMEX kande.
Håndlavet kaffe i flot design
Den originale CHEMEX kande, som vi forhandler, er designet af en kemiker. Derfor er kanden viklet således, at brygningen er lige som den skal være. Kanden er desuden af intet mindre en mundblæst borosilikatglas; glas, der kan tåle helt op til 1000 grader. Hvad angår selve brygningen, så bør vandet dog ikke være spilkogende, og hvad angår tiden, så bør man helst være færdig med at hælde vand over bønnerne efter 3,5 minut. Til kanden bruges desuden et helt specielt stålfilter, der 3-dobbelt på den ene side og enkeltsidet på den anden. For at gøre kaffen så skarp i dens noter som muligt, gøres filteret vådt inden brug. Dette da, der er klor i filtreret, hvilket er vigtigt for brygningen (dette skal nok omskrives lidt, idet der skal tilføjes lidt mere info omkring dette). Stålfilteret kan genbruges, og du kan derfor tage afsked med de traditionelle papirfiltre, der i øvrigt er dårlige for miljøet.
|
Trækker kaffen tiden eller trækker vi tiden med kaffe?
Vidste du, at 3 ud af 5 danskere forbinder duften af kaffe med ordet ”Hygge”? Kaffe er altså for os danskere noget, som skaber god stemning og godt humør. Dette, mener vi hos KEN STORKØKKEN, sætter rammerne for vigtigheden i at gøre sig umage, når den gode kop kaffe skal brygges – om det så er til mødeservering hos kantinen, som afslutning på den gode madoplevelse hos restauranten, eller hos den lille café, når en pause fra dagens gøremål er tiltrængt. Dette gælder sig alt fra brygningen til valg af kopper.