Grundet den store tilslutning afholder vi endnu et arrangement på Sjælland den 20. oktober 2015.
Manipuler sanserne ved servering af et måltid
Glassets farve ændrer opfattelsen af smagen
Forskningen i hvordan mennesker opfatter smag, neurogastronomi, har for alvor taget fart i de seneste år, og viser bl.a. at følgende tricks virker, når man vil prøve at gøre lidt ekstra for smagsoplevelsen:
- Saftens smag opfattes sødere, hvis den serveres i et rødt glas.
- Hvide, runde tallerkener fremhæver det søde i en ret, mens den salte smag opleves mere dominerende på sorte, firkantede tallerkener.
- Madens smag opfattes generelt bedre, hvis den spises med tungt bestik og akkompagneres af musik, der er afstemt til forholdene.
- En råvare i en fast konsistens og kantet form opfattes sundere end en blød, rund madvare.
- Det visuelle har også stor betydning - en flot og indbydende anretning kan forbedre vores opfattelse af madens smag.
KEN storkøkken inviterer, i samarbejde med madkonsulent og neurogastronomi-entusiast Rasmus Bredahl, til et arrangement med fokus på sansemanipulering igennem gastronomi. Rasmus vil guide dig igennem dette højaktuelle emne, og løfte sløret for neurogastronimiske tips og tricks, som du dagligt kan bruge i køkkenet. Læs mere om neurogastronomi her.
Ekstra Arrangement på Sjælland: Neurogastronomi med Rasmus Bredahl
Dato: 20. oktober 2015
Tid: 14.00 - 17.00
Sted: Alle tiders køkken
Kirkebjerg Allé 90
2605 Brøndby
Tilmeldingsfrist: 13. oktober 2015
Deltagergebyr: 495,-
Kontakt: Christel Malmros
cmc@kenstorkoekken.dk
Tlf. 87 411 443