Opskrifter
Bagte Hokkaido med chili, citron og rosmarin
(10 personer)
Ingredienser:
Ca. 1 kg hokkaido græskar
2 øko citroner, saft og fintreven skal
2 røde chilier
2 fed hvidløg
½ bdt. frisk rosmarin
Lidt god jomfruolivenolie
Groft salt
1 bk. Bulls blood salat, skyllet
Fremgangsmåde:
Vask hokkaidoen grundigt med en ren skuresvamp.
Halvér den, skrab kernerne ud og skær i stykker på ca. 2 x 2 cm. og kom i en bradepande.
Halver de røde chilier og hak dem fint.
Hak hvidløgsfed groft og vend hakket skyllet rosmarin og fintreven citronskal sammen med chilien.
Vend chiliblandingen med hokkaidoen, saften fra citronerne og olivenolien. Krydr med groft salt.
Bag hokkaidoen ved ca. 250 grader i forvarmet ovn i ca. 10-15 min. til de er gyldne og møre.
Køl af og vend med Bulls blood salat.
Efterårssalat
(10 personer)
Ingredienser:
Ca. 800 g friskvasket, ikke for groft grønkål
200 g friske, bagte eller frosne kastanjer
Lidt smør til stegning
150 g blåbær, skyllede
1 bdt. kørvel, skyllet
3 spsk. grovkornet sennep
½ dl æbleeddike
2 spsk. tamari
Ca. 1 dl koldpresset nøddeolie
1 bdt. rød skovsyre
Groft salt og peber fra kværn
Fremgangsmåde:
Skær stokken fra grønkålsbladene og snit groft.
Rist kastanjerne gyldne i lidt smør og smag til med lidt salt.
Pisk en vinaigrette sammen af sennep, eddike, tamari og nøddeolie. Smag til med salt og peber.
Vend vinaigretten med grønkålen og lad det marinere 10-15 min.
Anret i et fad med de ristede kastanjer, blåbær og rød skovsyre.
Salat af langtidsbagte gulerødder med chilisyltede løg
(10 personer)
Ingredienser:
Ca.1 kg gulerødder, gerne violette, gule og hvide.
3 rødløg
2 røde chilier
ca. 1 dl god lys eddike
100 g øko rørsukker
Saft af 2 citroner
½ dl jomfruolivenolie
Groft salt og peber fra kværn
Lidt skyllet rucola
fremgangsmåde:
Skræl gulerødderne og skær i mundrette stykker, vend med citronsaft, olivenolie, salt og peber. Bag ved ca. 80 grader i 2½ time. Lad køle af.
Skær løgene i grove både og kom dem i en gryde med sukker, finthakket chili og eddike.
Lad simre 10 min. og køl af.
Vend gulerødderne med rucola og anret i et fad. Kom de syltede rødløg på toppen.