FLEXICHEF – gør en forskel i storkøkkenet
FlexiChef er – som navnet antyder – en fleksibel køkkenmaskine, der rummer mange funktioner. Den kan både stege, friturestege, koge, pochere og trykkoge. Udover de forskellige tilberedningsmuligheder byder FlexiChef også på en række andre finesser; der er præcis temperaturstyring, intelligent og brugervenlig betjening, forprogrammerede tilberedningsprocesser og, ikke mindst, rengør den automatisk sig selv. Denne multifunktionelle maskine sætter nye, høje standarder for professionel madlavning.
Syddansk Universitet var de første i Danmark, der fik installeret en FlexiChef i køkkenet. Især trykkogefunktionen har ændret hele den måde, de laver maden på i kantinen.
”FlexiChef hjælper simpelthen med at lave bedre mad. Kvaliteten af den mad, vi laver, er bedre, og nu laver vi det hele selv – alt pålæg og tilbehør som fx rødbeder og asier, som før blev købt færdigt, laver vi selv, fordi det er hurtigt, billigere og bedre!”
Trykkogningen er en kendt, flere år gammel teknik, som i FlexiChef er forfinet med store tidsmæssige besparelser i tilberedningsprocessen. Eksempelvis bruger den 4 minutter på at lave rødbeder og blot 57 minutter på at lave pulled pork. En kødsovs, der helst skal koge et par timer for at blive rigtig god, er færdig på 15 minutter og på én dag, er der lavet pålæg til en hel måned. Hvis man bruger mange grøntsager i maden, enten for at opfylde en fast kvote eller ud fra en sundhedsmæssig overbevisning, gør FlexiChef arbejdet nemmere. Retterne kan fx rumme flere grøntsager, fordi de meget hurtigt kan koges helt ud. Det giver en bedre smag og mulighed for at skære ned på saltforbruget. Endvidere giver den relativt korte tilberedningstid et lavere energiforbrug – både en økonomisk og miljømæssig gevinst.
Nøjagtig temperaturstyring
Med et unikt opbygget Turbo Block-energikernesystem sikres en utrolig nøjagtig temperaturstyring, hvilket betyder en ensartet – og høj – kvalitet af den mad, der produceres. FlexiChef holder temperaturen helt konstant, også når der er meget mad på pladen af gangen. Man risikerer således ikke at bøfferne koger i stedet for at stege. Temperatur- og tidsstyringen kan inddeles i zoner, hvilket gør det muligt at lave op til 4 forskellige tilberedninger i en enkelt proces. Ved stegning er der individuel temperatur- og tidsstyring for hver enkelt zone, og ved kogning og fritering er der individuel tidsstyring for hver zone.
Brugen af FlexiChef giver mulighed for en markant frigørelse af mandetimer.
I køkkenet på Syddansk Universitet har de således, udover øget egenproduktion og øget kvalitet i den mad, der laves, også fået frigjort en hel del tid i løbet af arbejdsdagen, der kan bruges på andre vigtige opgaver til glæde for gæsterne i kantinen. FlexiChef er nem og intuitiv at bruge og har ikke betydet ekstra uddannelse eller specielle kurser. Den tidsbesparende effekt understreges yderligere af en imponerende hurtig fyldning og tømning af kogekarret. Den automatisk fyldning med 50 liter varer blot 3 minutter, og en automatisk tømning af 100 liter klares på 90 sekunder.
”Det har været meget nemt at implementere maskinen i vores køkken. Betjeningen er simpel, og den automatiske selvrengøring er både vand- og tidsbesparende - og generelt et hit blandt vores kokke. Der er ingen tvivl om, at dette er fremtiden i køkkenet. Når FlexiChef bliver mere kendt blandt kokke, vil alle have en!”
FlexiChef produktlinjen tilbyder en høj grad af fleksibilitet.
Den findes i 3 standardstørrelser- og dybder og kan kombineres efter behovet i det enkelte køkken. Vælges to enheder kan de kombineres med individuelle størrelser og forskellige dybdekombinationer med et enkelt betjeningspanel. Maskinen produceres i Tyskland af MKN og forhandles i Danmark af KEN storkøkken, som er klar til at introducere de danske køkkener for vidundermaskinen.
”Vi glæder os meget til at udbrede kendskabet til FlexiChef i Danmark”, siger Henrik Lyngsø Christensen hos KEN STORKØKKEN. ”Det er en lille køkkenrevolution, og vi har store forventninger til den.”
For yderligere information og flere detaljer kontakt Henrik Lyngsø Christensen hos KEN storkøkken på tlf. 86 24 84 00