En kort – en lang
Vil du sikre dine medarbejdere de bedste arbejdsbetingelser i opvaskefunktionen, kan du få hjælp af KEN STORKØKKENs konsulenter til opmåling og indretning.
KEN STORKØKKENs konsulenter kan hjælpe jer med at få en ergonomisk rigtig arbejdsstation. For alle mennesker er heldigvis forskellige, men det betyder også, at personalet i køkkenet ikke kan arbejde ved den samme højde. KEN STORKØKKENs konsulenter kan udarbejde og opmåle opvaskerummet med hæve-/sænkefunktion på bordene og opvaskemaskinerne. Det er altid individuelle løsninger alt efter din virksomheds behov og den plads, der er til rådighed. Det kan være hele opvaskearrangementet skal kunne køres op og ned. Sådan kan arbejdshøjden ændres hele vejen igennem, og dine medarbejderes risiko for belastning, tunge løft og skader minimeres derved. Hæve-/sænkearrangement kan være med borde på begge sider, hvor det hele følges ad op og ned. Forskyllebordet skal have god frasætningsplads til sortering.
Tænk ergonomisk korrekt og arbejdsmiljøvenligt
Har du mulighed for det, så konstruer opvaskepladsen med en stor vask. Så kan personalet sætte de hyppigt anvendte gastrobakker i blød. Hvis vasken er stor, er der til gengæld risiko for, at opvaskekurven falder ned i den. For at undgå det kan man få et system, så kurven kan trækkes henover vasken. Det kan være skinner eller kryds, så kurven kan spules over vasken, inden den trækkes ind i opvaskemaskinen. Det er en stor fordel for opvaskeren, at man både kan bruge vasken til iblødsætning og samtidig kan bruge den som spulevask. Så skal opvaskeren ikke løfte tingene op og ned af vasken hele tiden med større belastning til følge. Foruden hæve-/sænkeborde kan man også konstruere en vask, hvor bunden kan skydes op. En ergonomisk korrekt og arbejdsmiljøvenlig funktion kan derfor laves på mange forskellige måder – enten det samlede opvaskearrangement eller bunden i vasken.
Store fordele ved KENs store løftehøjde
Den forholdsvis store løftehøjde i hættemaskinen betyder, at selv store emner kan vaskes op. Selv om emnerne skal løftes ind i opvaskemaskinen, er det stadig mindre tungt end at skulle håndtere f.eks. en stor rørekedel i hånden. En 30 L rørekedel kan gå i en KEN opvaskemaskine, og det samme gælder termokasser – i daglig tale kaldet ”60 x 40”. Genstandene skal selvfølgelig skrabes rene og spules først. Jo mere fast det snavsede sidder, jo vanskeligere er det at få rent. Indtørret dej i en rørekedel kan selvfølgelig være svært at vaske ud, og her kan iblødsætning i vasken være en god ting.
”Jo mindre man skal gå med de ting, man skal sortere, jo bedre...” Henrik Lyngsøe, salgschef i KEN STORKØKKEN A/S
Afløb i gulvet giver aflastning
Med hensyn til dit personales sikkerhed er det vigtigt, at opvaskerummet er nemt at rengøre. Sørg for at der er nemt vaskbare overflader, og at gulvet er nemt at holde. Bedst er det med et afløb i gulvet, så vandet kan løbe af. Ellers skal man stå og svabre vandet op. Det er en tung manuel arbejdsgang, hårdt for ryggen og hænderne og ikke umiddelbart hygiejnisk. Bambi på isen er meget sjov, men en opvasker eller en tjener, der skøjter rundt i et opvaskerum er til fare for sig selv og andre, og det er ikke et sikkert arbejdsmiljø. Sortering ved afrydning kan arrangeres på flere måder for at skåne opvaskepersonalet – se inspiration her.
Vil du vide mere om KENs opvaskemaskiner, så kontakt venligst en af vores konsulenter - Du finder dem her.