Hvilken type maskine skal jeg vælge?
Valget af opvaskemaskine og opvaskeindretning er afhængig af, hvilken type virksomhed dit professionelle køkken skal fungere i.
Har du en restaurant med primært a la carte, hvor tjenerne har meget travlt og bare lynhurtigt skal have mulighed for at komme af med det snavsede service? Har du har en kantine, hvor der er et transportbånd, så opvaskerne kan køre den allerede sorterede opvask direkte over i opvaskemaskinen? Har du et stort hotel, hvor du lejlighedsvis har selskaber på op til flere hundrede mennesker med deraf følgende behov for at lagre rent service, så det er støvfrit og rent næste gang, du skal bruge det igen? Er du leder af et køkken på en uddannelsesinstitution, en skole eller et plejehjem, hvor der er anderledes krav til funktionalitet og opvaskefunktionen?
Tunnelmaskiner og hættemaskiner
KEN STORKØKKEN er altid behjælpelig med at finde lige præcis den type maskine, som netop din virksomhed har behov for. En tunnelmaskine er at foretrække på store steder med selskaber, hvor der er meget, der skal vaskes op på kort tid for at undgå en prop i flowet. En hættemaskine er også utrolig effektiv. KEN har to hættemaskiner, der ligger hhv. nr. 1 og 2 i ”Bedst i test”. KEN DW 412 og KEN DW 410 har hhv. 4 og 2 standardprogrammer, der dækker alle behov i større kantiner og restauranter, på plejehjem, hospitaler og lign.
Hvilke kurve har du brug for?
Det er også vigtigt, at du overvejer, hvilke kurve du har brug for til din opvask. Her er det også meget individuelt, hvad der er brug for til de spisende gæster. Man skal have de rigtige kurve til de rigtige genstande. Har du et diskotek eller spillested, der kun vasker glas? Har du også brug for at vaske meget store fade eller plader fra ovnen? Det er ineffektivt, at man kun kan vaske ét stort fad ad gangen, fordi man mangler den rigtige kurv, hvis man nu bruger mange store fade ofte. Desuden kræver glas, tallerkner og bestik forskellige typer kurv.
Hvis du har en restaurant, giver det mening at se på, hvilken cyklus køkkenet har. Inde i selve køkkenet produceres der ikke så meget opvask. Kokken skaber f.eks. ikke så meget opvask, når først gæsterne er kommet. Et godt flow, hvor der ikke opstår flaskehalse, er vigtigt for, hvordan det professionelle køkken fungerer bedst.
Individuelle sorteringsmuligheder
På visse arbejdspladser står medarbejdere selv for sorteringen, idet de efter frokost sorterer deres snavsede service i forskellige kurve. Sådan minimerer man løftene for dem, der senere skal håndtere opvasken i køkkenet. Den enkelte medarbejder hjælper, så opvaskeren ikke bliver slidt op. Dette system kræver, at opvasken ligger i umiddelbar nærhed af kantinen. Kurvene står ofte foran et transportbånd, hvor opvaskeren så kan skubbe dem ind i opvaskemaskinen, efterhånden som kurvene bliver fyldt op.
Alternativt kan opvasken i kantiner stå på vogne, der ikke ser så appetitlige ud. Det er heller ikke skånsomt for opvaskepersonalet, at tallerkener er stablet oven på hinanden, glassene i en kurv og bestikket i en spand, hvis det hele alligevel skal køres på vognen ud i opvaskerummet og løftes op i en ny kurv. En opvaskekurv med glas kan være tung at håndtere.
Mindre steder f.eks. børnehaver og andre steder med børn er det også en fordel, at opvaskemaskinen kommer op i en ordentlig arbejdshøjde. Her kan rulleborde, der passer i højden, anvendes, for når lågen er nede og du kan trække kurven ud, kan du trække den direkte over på rullebordet.
Vil du vide mere om KENs opvaskemaskiner, så kontakt venligst vores konsulenter eller salgschef Henrik Lyngsøe - Du finder dem her.