Fra flaskehals til flow
Overblik og sortering af opvasken – få styr på dette, og du er godt i gang med at indrette det effektive flow i din opvask.
Inden du går i gang med at indrette opvaskefunktionen i dit professionelle køkken, er det en god idé at planlægge indretningen grundigt. Optimalt skal personalet hurtigt kunne få overblik over og nemt sortere opvasken. De lovpligtige myndighedskrav skal selvfølgelig være overholdt i et professionelt opvaskerum. Der skal være klar adskillelse mellem snavset og rent, så der ikke opstår risiko for krydskontaminering.
Undgå overflødige arbejdsgange –
sorter før og efter opvasken
Affaldsspanden skal være tæt på vasken. Selve opvaskerummet skal være nemt at rengøre. Hvad angår selve opvaskesituationen bliver den først effektiv, når snavset opvask nemt kan overskues og sorteres, og når der er god plads til afsætning af det rene service. Man skal undgå overflødige arbejdsgange, inden det snavsede service placeres i opvaskekurven og køres gennem opvaskemaskinen.
Den ideelle opvaskearbejdsplads kræver godt med plads. I virkelighedens verden er det ikke altid muligt. KEN STORKØKKENs dygtige konsulenter har erfaring med at se potentialet ved indretning af et nyt køkken og opvaskerum eller udnytte muligheder, man måske ikke selv kan se i sine eksisterende lokaler.
Selvom pladsen omkring opvaskefunktionen måske er trang, er det altid vigtigt at få lavet en ordentlig sorteringsstation. Opvaskeren skal nemt og effektivt kunne arbejde videre med opvasken og undgå ekstra løft, skub og arbejdsgange. Forskyllebordet skal indrettes så godt som overhovedet muligt. Opvasken skal nemt kunne sættes i kurve, og kurvene skal kunne skubbes igennem på bordet og igennem opvaskemaskinen. Man trækker og undgår at løfte.
KEN STORKØKKEN tilbyder tilpasninger og hæve-/sænkefunktioner for at minimere tunge løft.
Fakta:Tips til vedligeholdelse og betjening
|
Opbevar korrekt og undgå ekstra besvær
Tjener eller opvasker kan på forhånd sortere alle glas i én kurv og alle kopper i en anden. Når det er rent sættes kurven i et stativ, hvor der kan være ti kurve, nu sorteret i f.eks. glas og kopper. Herefter kan det forholdsvist nemt og renvasket transporteres rundt i virksomheden, uden det skal løftes igen. For at undgå ekstra arbejdsgange ift. vinglas, champagneglas eller andet, der måske skal opbevares længere tid på et lager, har KEN STORKØKKEN en række særlige kurve til opbevaring.
Vil du vide mere om KENs opvaskemaskiner, så kontakt venligst vores konsulenter eller salgschef Henrik Lyngsøe - Du finder dem her.