Nytænk buffeten
Det optimale flow i buffeten
Det er ikke ligegyldigt, hvordan en buffet bygges op. Sørg for at placere retterne i en gennemtænkt rækkefølge, så gæsterne møder det, du ønsker, de skal tage mest af først. Det kan f.eks.være med udgangspunkt i sundhed, økonomi eller CO2-aftryk. Når der skabes et godt flow gennem en buffet, så sikrer du den bedst mulige fordeling på gæsternes tallerkner, og de får samtidig en god og overskuelig oplevelse af din buffet.
Overvej om det er muligt at have jeres kok aktivt stående ved buffeten til at lægge det sidste touch på gæstens tallerken. Det kan f.eks. være kokken, der frisksteger kødet, fortæller om retten og samtidig sikrer, hvor stor en mængde af det omkostningstunge og mest klimabelastende, der serveres til hver gæst. Udover at gæsterne føler maden er frisklavet, oplever de også en nærværende kok og en buffet, hvor der er fokus på at give den enkelte gæst en god service til den enkelte gæst.
Få et godt flow i buffeten ved at:
1. Servere brødet først – gerne friskbagt.
2. Sørg derefter for masser af grønne muligheder.
3. Placér det mest omkostnings-/miljøtunge sidst i buffeten, så det også ender sidst på tallerkenen.
Portionsanretning i buffeten
Portionsanretninger i buffeten har egentlig været et interessant emne længe, da det er en kreativ måde at servere på. Kreativiteten er måske nogle gange blevet bremset af praktikken. Men nu kommer der endnu en vinkel på, som skal prioriteres højt: HYGIEJNEN. For mange gæster er det mere indbydende at alle ikke tager fra de samme, store fade. SÅ tænk kreativt og hav samtidig fokus på gæsternes ønske om en mere hygiejnisk buffet. Vi har et kæmpe stort udvalg af isenkram til portionsanretninger og vores inspirationskok og isenkramkonsulenter er fyldt med ideer og rådgivning til dig. De vil hurtigt kunne afkode hvilke løsninger, der vil være relevante for dig – både ift. økonomi, håndtering og omfang.
Bæredygtigt portionsanretning
Når vi snakker bæredygtighed, kan der være mange indgangsvinkler. Portionsanret med No Waste kopper og få maksimal udnyttelse af råvarer og minimering af madspild. No Waste serien har også fokus på at recycle, som består af 100% genbrug af industrielt spildevand og genanvendelse af keramik.
Her på siden har vi samlet de mest populære skåle og glas til portionsanretninger
Luk ekstra godt til i buffeten med BORMIOLI
Nye produkter og inspiration til spændende portionsanretninger i buffeten
CAVN - Rustikke stenskåle i forskellige nuancer
Endnu flere stentøjsnyheder med disse rustikke og retro tallerkner
OPSKRIFT: "Bananskrælsgryde" - perfekt til portionsanretninger
Opskrift på spicy bananskrælsgryde
Ingredienser:
- 8 økologiske bananskræller
- 200 g kogte kikærter eller sorte bønner
- 2 løg i fine tern
- 2 peberfrugter i fine tern
- 1 hokkaido i fine tern
- 1 porre i skiver
- 1-2 solo hvidløg, finthakket
- 1 chili, finthakket
- 1 knust citrongræs
- Friskrevet ingefær
- 5 kaffir limeblade
- Ristede, kunste korianderfrø
- Kardemommekapsler
- Spidskommen
- Mushroom soya
- Sød chilisauce
- Pad thai sauce
- Ristet sesamolie
- 1-2 dl vand
Fremgangsmåde:
Skær bananskrællen i fine strimler. Rist den sammen med løg og chili. Tilsæt de øvrige grøntsager, hvidløg og rist det. Tilsæt bønner eller kikærter og lad det snurre lidt, mens du tilsætter sød chili, pad thai, mushroom soya, citrongræs, revet ingefær og krydderier. Varm gryderetten godt igennem og server den med friskhakket koriander på toppen.
Nysgerrig efter mere?
For mere inspiration og flere kreative ideer og løsninger til nytænkning af jeres buffet, har du muligheden for at booke vores inspirationskok til at hjælpe. I kan læse mere om, hvad I skal gøre ved at klikke her.
Servering på bakker
Et af vores forslag til nytænkning af buffeten er øget brug af bakker. Bakkerne kan bruges til stabling, så der opnås mere plads på buffeten ved portionsanretning. Ved anretning på bakker vil det være nemt og hurtigt for personalet enten at tage en bakke med sig eller at transportere maden ind og ud. Ved brug af denne metode undgås kontakten med hinanden i buffeten og ingen behøver at røre ved det samme og på denne måde kan maden fortsat præsenteres på bedste vis. Modtager I bestillinger, som skal bringes ud til f.eks. en arbejdsplads, så er bakker også meget anvendelige.
De hvide tallerkener, er fantastiske til en "grab and go"-løsning på buffeten. De hvide melaminskåle og -låg kan derudover stables snorlige ved brug af deres låg, så buffeten fortsat står flot. En anden mulighed er at bruge låget til anretning til fx brød eller kød.
Stabelbare løsninger
En anden mulighed til nytænkning af buffeten vil være at stable i portionsretninger. På denne måde bliver det både nemt og hygiejnisk at gå til. Her ses nogle af vores forslag til, hvordan dette kan gøres på en pæn og præsentabel måde.
"Grab and go" fra buffeten
Serien PEBBLE fra MEPAL er det oplagte valg til "grab and go"-buffetten. Den er let, stabelbar, stilren og lækker. I de dybe tallerkener kan du f.eks. anrette de populære poke bowls, og med en halvdyb tallerken som låg, kan du også her udnytte pladsen til f.eks brød. Til serien fås også kopper og da disse passer med lågene fra WECK, giver det endnu flere muligheder for anretning. Her kan du have salater, desserter, toppings el.lign., som nemt kan stables ved siden af tallerkenerne. Så er det bare at nappe et sæt og nyde maden på kontoret.
Tænk kreativt ved brug af dybe tallerkener
I denne tid er det en god idé at anvende lidt dybere tallerkener, da det giver mulighed for en stabelbar løsning. Du kan enten stable med en flad tallerken imellem eller blot med bakker. Du har mulighed for at anrette et helt måltid i tallerken, som vil se både indbydende og præsentabel ud. Dette kunne eksempelvis være i vores flotte tallerkener fra bl.a. CAVN.
Gør brug af glas og kopper i anretningen
Udnyt dine glas og kopper til at anrette eksempelvis de kolde retter, salaten eller morgenmaden. Dæk dem hygiejnisk af med et låg fra WECK. En hurtig, stabelbar og god løsning til portionsanretning. Vores flotte recycleglas passer ligeledes perfekt til dette og måske vil du finde ud af, at nogle af dine egne kopper passer perfekt med et låg fra WECK? Vores serier fra CAVN og MEPAL gør i hvert fald, og de også stables. Så sparer du plads på buffeten, samtidig med at det ser flot og indbydende ud. Lige til at tage med...
Udnyt WECK-glassenes mange muligheder
- brug låget til andre produkter
Vores WECK-glas findes i alle former og størrelser. Fælles for glassene er, at de er holdbare, suveræne at stable og med deres låg er de et hygiejnisk valg til buffeten. I WECK-glassene kan du både servere smukke desserter, kolde anretninger og salater. Back stage kan de bruges til alt dit sylt og er også flotte til udstilling og dekoration. Lågene kan derudover anvendes til mange af vores andre glas og kopper, hvilket gør dem utroligt brugbare i mange forskellige sammenhænge. Du kan nedenfor ligeledes se, hvordan de kan bruges på samme vis til andre produkter.
Inspiration og produkter til den bedste udbringning af mad
Portionsanret buffeten
Hos NDI har man valgt at have portionsanretninger i buffeten. Se billederne her og bliv inspireret.
Brochure: Buffet og hygiejne
Vi har samlet alt her fra siden i en brochure, som du kan downloade her